Oljning, gröncontainer, råttor, grindar och klubbstugebokning!

OLJNING AV STAKET SKER NÄSTA ÅR

Efter en prioritering av kostnader i föreningen har Styrelsen beslutat att oljning av staketet sker nästa år, då vi också bedömt att behovet inte är akut.

 

GRÖNCONTAINER DEN 2 – 19 JUNI

Gröncontainern har kommit idag och tas bort den 19e. Städ/sop ansvarig Johnny Wall meddelar att OM de bakre dörrarna är stängda innan den har börjat fyllas, så går det bra att öppna dem för att kunna köra in med kärror och tömma (låset kan ibland vara lite trixigt).

 

ANGÅENDE RÅTTOR

Det har kommit frågor till Styrelsen om föreningen står för avhysning av råttor. Det gör vi inte utan det är upp till varje kolonist att hålla iordning sin tomt. Tips är att ta bort brädhögar, presenningar, stenkistor med gammal mat, komposter etc där de kan tänkas trivas.

Har du din stuga försäkrad finns möjligheten att denna täcker detta, ring och hör med ditt försäkringsbolag om vad som gäller.

 

GRINDAR

Helsingborgs stad har efterfrågat större öppenhet på stadens koloniområden, och det är därför som vi provade att ha grinden in mot Brytstugan öppen. Dessvärre inträffade två stölder på kort tid därefter, och även om vi inte vet att det har med detta att göra, så har vi nu låst den grinden igen. Vi kommer istället att införskaffa ett tidlås till grinden vid lilla parkeringen uppe vid vattentornet som kommer att vara öppen samma tid som stora grinden.

BOKNING AV KLUBBSTUGA

Styrelsen har beslutat att den är gratis att nyttja vid gemensamt samkväm där ALLA medlemmar har möjligheten att delta (exempelvis midsommarfest, höstfest etc.).

De som hyr stugan för slutet sällskap debiteras 400 kr, kontant. Bokning görs till Rebecka Chytraeus (fd Lindell) antingen under kontorstiden torsdagar 18-19, eller via e-post hej@sommarbyntornet.se.

Datum som hittills är bokade är:
9 juni, 1 juli samt 29 juli.