Ny kolonisäsong på intågande!

Vårt första styrelseår har snart gått, och så mycket vi har lärt oss! Att vara en helt ny styrelse har varit ett idogt arbete och det har varit ömsom ris och ömsom ros. Sammanfattningsvis kan vi bara säga, vi har gjort vårt allra allra bästa! ✿

Nu väntar en ny vårsäsong, och vi vill därför informera om följande.

Årsmöte

Den 4 mars klockan 11.00 träffas vi i lokalen på Ringstorp. Kurirgatan 1.
Dagordning och kallelse skickas ut separat i vanlig ordning per post. Ni som har Facebook kan söka efter gruppen Sommarbyn Tornet och även hitta informationen där under evenemang när det närmar sig.

Komposter

Från den 1 januari 2018 har vi förbjudit öppna komposter på vårt område. Som ni känner till så har vi haft stora problem med råttor det gångna året, så därför tog vi detta beslut på inrådan av Helsingborgs stad. Vi kommer att följa upp detta genom platsbesök.

Det är alltså helslutna komposter med största galleravstånd på 6 mm för att hålla ute råttorna och andra skadedjur som gäller hädanefter. Vi uppmanar också er att hämta bruna avfallspåsar för ert organiska avfall. Dessa finns utanför kontoret på gaveln av klubbstugan.

Röjardagar

Årets röjardagar är spikade och vi har försökt att hitta både jämna och ojämna veckor så att det ska passa så många som möjligt. Glöm inte bort att man kan ta kontakt med någon arbetsledare för att göra några timmar utanför röjardagarna. Information om det hittar ni här.

12 maj
16 juni
21 juli (+ sommarmöte)
25 augusti
22 september
13 oktober

Gröncontainer

Årets första gröncontainer kommer redan den 14 april, och därefter varje fredag innan en röjardag.

Grus

Den 11 maj kommer mer grus, och de som ännu inte har fyllt på i gången utanför sitt staket får nu möjlighet. Tänk dock på att inte fylla på för tjockt lager! Fundera också på om ni har en granne som kanske inte fysiskt orkar köra en kärra grus – det är fint att kunna erbjuda sin hjälp och det känns gott i sinnet efteråt. ❤

2017 – ett år med massor av nya kolonister!

Hela 27 stugor såldes 2017, och vi har träffat alla nya köpare – och hälsar er hjärtligt välkomna till vår koloniförening och område! Vi ses i gångarna och på våra gemensamma träffar!

Hälsar Styrelsen ✿