Inför vattenöppning den 1 april samt nytt om bilgrinden

Vattenöppning på fredag – så stäng er kulventil senast onsdag klockan 15.00!Inför vattenöppningen är det mycket viktigt att vi stänger våra kulventiler för att undvika vattenläckage. Senast onsdag klockan 15.00 ska ventilen vara stängd.

Sent onsdagkväll trycktestar vi sedan systemet försiktigt för att se om vintern orsakat en läcka någonstans. 

Fredag klockan 16.00 öppnar vi huvudkranen LÅNGSAMT i vattenmätarbrunnen så att vattnet når ut till alla stugor lugnt och sansat. 
Eventuell vattenläckaSkulle det mot förmodan ske en vattenläcka i stugan – ring till exempel Rörmontören Syd AB som har akutjour dygnet runt, 0708-89 8​1 00 eller liknande firma – Styrelsen har inga kontakter gällande detta.

Varje stig har två avstängningsventiler (1 i början av Tornstigen och 1 i höjd med Centralstigen) för att kunna stänga av vattnet i halva gången. Verktyg för detta hänger utanför styrelsens dörr och SKA återlämnas efter användande.

Servisledningen omkopplad och klar

Under gårdagen blev omkopplingen klar – för er som noterat att Bravida varit på plats. Vattenproverna är godkända och den biten är nu färdig. Bjuvs Mark & Trädgård har en garantiåtgärd att göra runt vattenmätarbrunnen och sker förhoppningsvis snart.

Kabeln till den motordrivna grinden

Bravida har uppdraget att lägga ner kabeln som ska försörja bilgrindens motor – och kanske föga oväntat var tomröret i marken ganska knyckligt på sina ställen, så det är därför som de har behövt gräva upp på Tulpanstigen. Förhoppningsvis ska det gå bättre i övre delen och mot parkeringen. Det återstår att se!  : )

HERAS har varit och förberett för motorn – och så snart kabeln är dragen sker inkoppling. Vi önskar och hoppas att det kan ske under veckan. Mer information kommer om HUR det fungerar att öppna/stänga den sen när den är inkopplad.

Calle från HERAS förbereder för vår motordrivna grind.