Allmän information i säsong!

Sopsorteringen undermålig!

Vi gillar inte att skälla… men häromdagen så möttes vi av att vår sopsortering var allt annat än sorterad. Vi alla är medlemmar i den här föreningen och det som görs här är för alla var och en till gagn – eller som nu, besvikelse! Ni som har sopor som INTE kan sorteras i befintliga kärl – eller trädgårdsavfall då inte containern är på plats körs till Återvinningen av er själva. Alternativet är såklart att ta med era sopor hem till där ni bor och använda den sorteringen där. Det alternativ som inte är rätt, är att ställa det bredvid våra kärl eller fylla i så mycket att locket inte går att stänga! Kan vi alla hjälpas åt framöver??

Efter skäll ovan kommer information från oss i styrelsen

Kontorstider öppnar torsdagar 18-19 from vecka 17. Under denna tid finns det utrymme för alla möjliga frågor, utkvittering av nycklar, parkeringstillstånd mm – men det är också en tid för kontraktskrivning för er som har sålt en stuga. Välkomna!

(En kontraktskrivning ska dock bokas in med styrelsen i förväg eftersom den nya medlemmen ska godkännas inträde. Läs mer om hur en försäljning och godkännande av medlem går till här.)

Arrende- och driftfakturan skickades ut den 11 april via e-post till er som valt detta leveranssätt. Vi vet sedan tidigare att vissa e-postlådor såsom Hotmail ex gärna slänger vårt mejl i skräpposten. Så kika där innan ni hojtar om att ni inte fått den (tack!).

Besiktning av kolonilotter

En gång på försäsongen och en gång i slutet besiktigas allas kolonilotter så att ni uppfyller de krav vi har från Helsingborgs stad. Om ni är osäkra på vad ni ska efterfölja så finns det att läsa i våra ordningsregler och arrendekontrakt här https://sommarbyntornet.se/medlemsinformation/ordningsregler/.

Nya arrendekontrakt

Nya arrendekontrakt ska skrivas med er alla. Som ni alla säkert vet vid det här laget så är avtalet med kommunen omförhandlat och började gälla den 1 januari i år – därför måste vi även uppdatera de arrendekontrakt som vi (föreningen) har med er enskilda kolonister. Detta kommer vi att återkomma med mer information om framöver – men detta är en liten propå alltså.

Årsmötet uppskjutet tillsvidare

Vad gäller det uppskjutna årsmötet så kommer vi att avvakta ytterligare en månad för att se vart Coronan tänker hitta på (eller FHM) innan vi tar beslut på HUR vi ska genomföra det (vi har lite olika möjliga alternativ). Hoppas ovanstående är tydligt – annars går det bra att skriva till oss.

Vi påminner om gånghastighet

Nu när bommarna har öppnat så vill vi påpeka att det fortfarande är GÅNGHASTIGHET som gäller. Om det inte sköts så kommer vi tyvärr behöva låsa igen – så det är vi tillsammans som kan hjälpas åt att få det här till att fungera! Njut av vårsolen!?

/Styrelsen ???